Poika toi tekemänsä kellon kouluun ja pidätettiin – sitten Obama kuuli tapauksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa poliisin ylilyönnit ovat nykyisin päivittäin otsikoissa, sillä poliisit tappavat vuosittain satoja ihmisiä, joista merkittävä osa aseettomia. Ylilyöntejä tapahtuu myös muuten kuin ihmisiä tappamalla ja vammauttamalla. Nyt eräs niistä on saanut suuret mittasuhteet.

Ahmed Mohamed -niminen mustaihoinen muslimipoika toi äskettäin MacArthur High School -kouluun mukanaan itse tekemänsä kellon. Sen sijaan, että opettajat olisivat kehuneet poikaa upeasta työstä he päättelivät, että Ahmed on tuonut kouluun kotitekoisen pommin. Paikalle kutsuttiin poliisit, jotka niin ikään olettivat kellon olevan pommi tai esittävän pommia.

Siksi Ahmed pidätettiin.

YouTube
YouTube
Twitter
Twitter

Tapaus sai välittömästi valtavan kohun, sillä yhdysvaltalaisten poliisien ylilyönnit ovat kohdistuneet lähes yksinomaan vähemmistöihin. Irvingin poliisipäällikkö Larry Boyd selitteli tiedotustilaisuudessa, että kello tosiaan näytti pommilta ja että poliisilla oli perusteet pidättää poika kaikkien turvallisuuden vuoksi. Pian tapaus sai kuitenkin taas uudet mittasuhteet.

Presidentti Barack Obama kuuli tapauksesta ja yli selvästi tyrmistynyt sekä koulun että poliisin toiminnasta. Presidentti kehui Ahmedin kelloa cooliksi ja kutsui tämän Valkoiseen taloon esittelemään laitettaan. Lisäksi presidentti totesi, että Yhdysvallat tarvitsee lisää Amhedin kaltaisia poikia. Samoihin aikoihin myös Facebookin perustaja Mark Zuckerberg kehui Ahmedin työtä ja pyysi tätä olemaan yhteydessä, jos Facebook kiinnostaa.

You’ve probably seen the story about Ahmed, the 14 year old student in Texas who built a clock and was arrested when he…

Posted by Mark Zuckerberg on 16. syyskuuta 2015