Kansallispuisto suljettiin vaarallisten selfie-kuvien takia

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta on kantautunut viime aikoina runsaasti uutisia ihmisten asutuksille tiensä löytäneistä karhuista. Nyt hämminkiä ovat kuitenkin herättäneet ihmiset, jotka ovat tunkeutuneet turhan lähelle karhujen reviiriä sosiaalisessa mediassa leviävän trendin vuoksi.

Coloradossa sijaitseva Waterton Canyon Parkin kansallispuisto on jouduttu sulkemaan turisteilta. Syynä ovat turistit, jotka haluavat ottaa itsestään selfie-kuvia karhujen kanssa, ja lähestyvät tästä syystä eläimiä erittäin varomattomasti.

– Tilanne on erittäin huono sekä vierailijoiden turvallisuuden että villieläinten hyvinvoinnin kannalta. Olemme nähneet ihmisiä käyttämässä selfiekeppejä muutamien metrien päässä karhuista, puistossa työskentelevä Brandon Ransom kuvailee ABC 7 -paikallisuutisille.

Yhdysvaltojen metsähallitus on jo aikaisemmin varoittanut kansalaisia kääntämästä selkäänsä karhuille selfie-kuvan toivossa. Coloradon Waterton Canyon Park aiotaan pitää suljettuna turisteilta ainakin niin kauan, kunnes eläimet menevät talviunille.