”Maailmanloppu tulee 28. syyskuuta” – ennustuksella vakavat seuraukset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet maailmanloppua koskeviin ennusteisiin luottavat ihmiset uskovat, että maailmanloppu koittaa 28. syyskuuta. Päivä on arvioitu kuun pimennyksen ja erilaisten asteroidihavaintojen mukaan, mutta NASA on kumonnut uskomukset tieteellisin perustein.

NASA ei ole kuitenkaan onnistunut vakuuttamaan kaikkia siitä, että ihmiskunta olisi turvassa. Utahissa on paljon mormoneja, jotka uskovat 28. syyskuuta saapuvaan maailmanloppuun. Mormonit ovat alkaneet valmistautumaan tulevaan hamstraamalla Metro-lehden mukaan erilaisia tuotteita ruokatavarakaupoista.

Ruokakauppojen säilykemyynti on noussut viimeaikoina räjähdysmäisesti, minkä uskotaan johtuvan maailmanlopun ennusteista. Ihmiset ovat alkaneet ostamaan erilaisia hyvin säilyviä tuotteita, ja varsinkin pakastekuivatut tuotteet ovat alkaneet kauppojen hyllyiltä loppumaan.

Pakastekuivatut raaka-aineet ja valmisateriat ovat todellisia selviytyjien tuotteita, joita myös vaeltajat ja vuorikiipeilijät suosivat niiden vitamiini- ja kaloripitoisuuden vuoksi. Maailmanloppuun uskovien näkemys on kuitenkin hieman ristiriidassa sen kanssa, että he uskovat selviävänsä maapallon tuhoutumisesta kuivamuonan avulla.