Pikkutytöt lähettivät R2D2-lelun avaruuden rajamaille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on julkaistu useita videoita, joissa ihmiset ovat lähettäneet erilaisia tuotteita avaruuden rajamaille sääpallojen avustuksella. Yhteistä näille tapauksille on, että mukana on myös videokamera ja GPS-lähetin. Kokeilujen tuloset ovat usein olleet upeita.

Niin tälläkin kerralla.

Kaksi pikutyttöä, Kimberly ja Rebecca Yeung, rakensivat isänsä avustuksella Yhdysvaltojen Washingtonissa telineen, jonka mukana he lähettivät taivaalle Star Warsista tutun R2D2-hahmon leluversion.

Yli neljä tuntia kestäneen lennon aikana tämä Loki Lego Launcher sääpalloineen ja kameroineen saavutti peräti 24 kilometrin korkeuden ja parhaimmillaan se nousi hetkellisesti huikeat 110 kilometrin tuntinopeudella. Keskinopeus oli kuitenkin vain 35 kilometriä tunnissa. Loki Lego Launcher laskeutui lopulta noin 80 kilometrin päähän lähtöpaikastaan.