66-vuotias isosä hurahti tankotanssiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Chengdussa asusteleva kiinalaismies on löytänyt itselleen uuden harrastuksen 66 vuoden iässä. Isoisä on hurahtanut tankotanssiin. Zhang Xidasta on kahdessa vuodessa kehittynyt tankotanssin ammattilainen.

Daily Mail -lehden mukaan Xida aloitti lajin harrastamisen kauniin tankotanssiopettajan takia. Mies alkoi käydä tunneilla, sillä hän oli ihastunut tanssiopettajaan. Tunneilla käymisen seurauksena mies kiinnostui lajista ja lopulta hurahti siihen kokonaan.

Viime vuosina tankotanssin suosio on räjähtänyt Kiinassa. Laji ei ole enää vain naisten suosiossa, sillä myös miehet ovat alkaneet harrastaa tankotanssia.

Kiinan isännöimässä World Pole Dancing Championships -kisoissa nähtiin tänä vuonna ennätyksellinen osallistujamäärä. Kilpailijat kisasivat kolmessa eri luokassa, jotka olivat miehet, parit ja naiset. Kenties, ehkäpä myös Xida kruunataan jonain päivänä tankotanssin mestariksi.