Tomb Raider -elokuvat saavat jatkoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman tunnetuimpiin videopelihahmoihin lukeutuva Lara Croft valloitti pelaajien sydämet vuonna 1996 ilmestyneessä Tomb Raider -pelissä. Vuonna 2001 hahmo teki ensiesiintymisensä valkokankaalla Angelina Jolien esittämänä elokuvassa Lara Croft: Tomb Raider.

Nyt Warner Bros. -tuotantoyhtiön kerrotaan suunnittelevan uutta Tomb Raider -elokuvaa. Tracking Board -sivuston mukaan elokuvaan kaavaillaan naisohjaajaa, ja toivelistan kärkipäässä olisi muun muassa Oscar-voittaja Kathryn Bigelow. Hänet tunnetaan muun muassa elokuvista The Hurt Locker ja Zero Dark Thirty.

Toivelistalta löytyvät myös Deep Impact -elokuvan ohjannut Mimi Leder ja Twilight ja Lords of Dogtown -elokuvista tunnettu Carhertine Hardwicke. Uudella Tomb Raiderilla ei olisi yhteyksiä Angelina Jolien tähdittämiin aikaisempiin elokuviin, ja myös Lara Croftin roolissa nähtäisiin uusi näyttelijä.

Uusi Tomb Raider on vielä suunnittelun asteella, joten vielä ei ole tiedossa ketä studio on kaavaillut elokuvan päärooliin. Pelisarjan uusin osa, Rise of the Tomb Raider, ilmestyy kauppoihin tämän vuoden marraskuussa.