14-vuotias tienaa 1 500 dollaria illassa syömällä nettikameran edessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internet on tuonut maailmalle mittaamattoman määrän mahdollisuuksia tienata elantonsa tavoilla, jollaisia ei vuosikymmeniä sitten olisi voitu edes kuvitella. Eikä usein voida vieläkään. 14-vuotias eteläkorealainen teinipoika BJ Batoo tienaa nimittäin omaisuuksia erikoisella tavalla.

Poika ansaitsee 1.500 dollaria lähes joka ilta syödessään illallisensa nettikameran edessä. Tällaiset ihmiset tunnetaan koreassa nimellä Mukbang, joka on yhdistelmä syömistä ja nettilähetystä tarkoittavista sanoista.

BJ Batoo lähettää ruokailunsa Afreeka TV -kanavalla, jossa suurin osa maksavista katsojista on yksinäisiä teini-ikäisiä ja aikuisia, jotka kaipaavat hieman seuraa ruokailuhetkeensä. Maksu suoritetaan lahjoittamalla syöjälle tähtipalloja, joista jokainen maksaa 10 senttiä. Syöjä voi vaihtaa tähtipallot rahaksi. Batoo tienasi vuonna 2013 syömisellä peräti 250.000 dollaria.