Maailman suurin huvijahti pian valmis – mykistävä näky!

Lux Matkailu · Annika Kela

Venäläismiljardööri Andrey Igorevich Melnichenkon uusin superjahti saa ihmiset hieraisemaan silmiään. Saksalaisvalmisteinen alus on 142-metrinen, ja se on maailman suurin purjealus valtavine sadan metrin korkeuteen ulottuvine mastoineen.

Jättiläismäinen superjahti on ollut rakenteilla Kielissä, Saksassa. Kahdeksan kerroksisen ökyjahdin hinta liikkuu 360 miljoonan euron paikkeilla. Superyachtfan.com -jahtisivuston mukaan hybridi-alukseen mahtuu noin 20 vierasta ja 54 henkilökunnan jäsentä.

Superjahdin on suunnitellut ranskalainen suunnittelija Philippe Starck. Huhujen mukaan Melnichenko on säästänyt jahdin teknologiakustannuksissa, sillä hän on luvannut aluksensa yritysten mainoskäyttöön. Miehen aluksessa on nimittäin esitteille teknologiaa, jota ei muualta löydy.