Facebookiin 360 asteen videoita – kuin olisit itse paikalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook on tuomassa käyttäjille 360 asteen videot, joissa kuvakulmaa voi liikutella vapaasti hiirellä tai älypuhelinta liikuttamalla. Videot tuodaan nyt sivustolle yhteistyössä virtuaalikypäriä valmistavan Oculus-yhtiön kanssa.

Sisältöä tulevat aluksi tarjoamaan ainakin suuret nimet kuten Star Wars, Discovery Channel, Vice ja GoPro. 360 asteen videoiden katseleminen tulee olemaan alkuun mahdollista tietokoneilla ja Android-laitteilla, mutta Applen älypuhelinten omistajat joutuvat odottamaan ominaisuutta iOS-laitteisiin.

Facebook ei ole ensimmäinen sivusto, joka on ottanut kyättöönsä 360 asteen videot. Aiemmin Googlen omistamaan Youtubeen saatiin vastaavanlainen ominaisuus. Suomessa 360 asteen videoita on tehnyt jo parin vuoden ajan esimerkiksi tamperelainen Flycam Oy.

360 Video on Facebook

Posted by 360 Videos on Facebook on 22. syyskuuta 2015