Hait muka vaarallisia? Selfiet tappaneet enemmän ihmisiä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tilastot osoittavat, että vuonna 2015 selfieihin liittyvät onnettomuudet ovat vaatineet enemmän kuolonuhreja kuin haiden hyökkäykset. Tällä hetkellä selfiekuvien ottamisen yhteydessä sattuneet onnettomuudet ovat vaatineet 12 ihmisen hengen.

Daily Mail -lehden mukaan haiden hyökkäysten seurauksena on menehtynyt kahdeksan ihmistä. Asiantuntijat muistuttavat, että tilastot eivät välttämättä edes kerro koko totuutta, sillä kaikki haiden aiheuttamat kuolemat raportoidaan, toisin kuin selfie-onnettomuudessa tapahtuneet kuolemat.

Suuri osa selfiekuvien ottamiseen liittyvistä tragedioista jää tilaston ulkopuolelle, sillä kuvien ottamista ei voida pitää suoranaisesti kuoleman aiheuttajana.

Asiantuntijoiden mukaan suuri osa selfieonnettomuuksista sattuu, kun kuvaaja putoaa liikkuvasta ajoneuvosta, jää ajoneuvon alle tai putoaa korkean rakennuksen päältä. Asiantuntijat epäilevät, että selfiet ovat todellisuudessa olleet vaikuttavana tekijänä sadoissa kuolemantapauksissa.