Hurja näky lentokentällä: Superjumbo A380 laskeutui kovassa sivutuulessa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Düsseldorfin lentokentällä päivystäneen lentokoneharrastajan videolle on tallentunut näyttävä tilanne kiitoradalla. Maailman suurin matkustajalentokone Airbus A380 nimittäin joutui laskeutumaan kovassa sivutuulessa.

Kiitorataa lähestyvä jättiläinen oli Emirates-lentoyhtiön matkustajakone. Suurimman matkustajakoneen titteli on kuulunut A380-lentokoneelle vuodesta 2007 lähtien, jolloin Boeing 747 -lentokone jäi sille toiseksi.

Video osoittaa, että koneen puikoissa oli asiansa osaava lentokapteeni. Lentokone lähestyi kiitorataa sivuttain ja kun renkaat osuivat maahan, suoristi kapteeni koneen oikealle reitille. Lentokoneharrastajan mukaan tilanne oli siitä huolimatta vaarallinen, sillä laskeutuminen oli mennä pitkäksi.