Toto konsertoi helmikuussa Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yli 40 miljoonaa levyä urallaan myynyt Toto-yhtye saapuu helmikuussa konsertoimaan Helsinkiin. Steve Lukatherin johtama yhtye nousee lavalle Helsingin jäähallissa sunnuntaina 21. helmikuuta. Konsertti on osa Toto XIV -studioalbumin Euroopan-kiertuetta.

Vuonna 1977 Kaliforniassa perustetussa yhtyeessä ovat mukana kitaristi ja laulaja Steve Lukather, kosketinsoittaja ja laulaja David Paich, kosketinsoittaja Steve Porcaro, laulaja Joseph Williams, basisti David Hungate ja rumpali Shannon Forrest.

Lukuisia listahittejä ympäri maailman saavuttaneen Toton musiikissa yhdistyvät monenlaiset musiikkilajit, kuten pop, rock, soul, funk, prggressivinen rock, hardrock, R&B, blues ja jazz. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Hold the Line, Rosanna ja Africa. Toto nousi koko maailman tietouteen vuonna 1982 Toto IV –albumillaan. Toto hajosi vuonna 2008, mutta teki paluun kaksi vuotta myöhemmin.