Tutkija paljasti: Helppo niksi tekee pizzasta terveellisemmän

Ruoka · Annika Kela

Tutkijat ovat onnistuneet testein todistamaan, että pizzapalan sisältämiä kilokaloreita voi vähentää helpolla niksillä. LabDoor-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan pizzapalasta katoaa jopa 5 grammaa ylimääräistä rasvaa, jos palan kuivaa talouspaperilla ennen herkuttelua.

Tutkimuksessa testaus tehtiin Domino’s -ravintolan pepperonipizzalle. Tutkijat mittasivat ja tutkivat 36 senttiä pitkän pizzapalan ravintosisällön. Sen jälkeen he asettelivat pizzapalan talouspaperin päälle ja antoivat ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin.

Kuivaustoimenpiteen jälkeen pizzapalasta oli tullut 30 prosenttia kevyempi. Pizzapalan rasvapitoisuus väheni 13 grammasta 8,5 grammaan. Kalorit vähenivät 117 kilokalorista 76,5 kilokaloriin. Ero oli huomattava. Jos pizzan sisältämä kalorimäärä kauhistuttaa, saa siitä helposti kevyemmän version kuivaamalla rasvat pois. Toimenpide on helppo, eikä se muuta pizzan makua tai koostumusta.