Facebook tarjoaa Afrikassa ilmaiset nettiyhteydet 14 maan asukkaille

Digi · Tim Isokivi

Facebook on ilmoittanut tarjoavansa ilmaisen internet-yhteyden 14 Saharan eteläpuolella sijaitsevan afrikkalaisen valtion asukkaille. Projekti tullaan toteuttamaan yhteistyössä sateliitteihin erikoistuneen Eutelsat Communications -yhtiön ja israelilaisen Spacecom-yrityksen kanssa.

Internet-yhteys tarjotaan AMOS-6 -sateliitin avulla, joka laukaistaan Falcon 9 -raketin mukana maata kiertävälle radalle myöhemmin tänä vuonna. Engadget-sivuston mukaan Facebookin tarkoituksena on aloittaa ilmaisen internetin tarjoaminen vuoden 2016 toisen puoliskon aikana.

Facebookin perustaja, Mark Zuckerberg lupaili alkuvuodesta ilmaista internetiä tulevaisuudessa myös Eurooppaan. Projektissa etusijalla ovat kuitenkin kehitysmaat ja alueet, joissa internet-yhteydet ovat harvinaisia harvan asutuksen ja kaukaisen sijainnin vuoksi.