Instagramin suosituin ruoka selvitettiin – aineistona 300 000 000 kuvaa

Digi Ruoka · Tim Isokivi

Kuvapalvelu Instagramia on mahdotonta käyttää törmäämättä ruoka-annoksista otettuihin kuviin. Olipa kyse sitten perinteisestä kotiruoasta, grilliltä noudetusta huikopalasta tai viimeisimmistä trendiherkuista, Instagramin käyttäjät todella rakastavat kuvata aterioitaan.

Italialainen uuttissivusto TGCOM24 on viimein selvittänyt, mikä on Instagramin eniten kuvattu ruoka. Tätä varten kokki Alessi Mecozzin ja viestintäyritys Klaus Davi kävivät läpi yli 300 miljoonaa ruoka-aiheista otosta palvelussa. Tutkimuksessa Instagramin suosituimmaksi ruoaksi selvisi pizza.

Tutkittavien kuvien joukosta löydettiin peräti 17 miljoonaa pizzaan liittyvää otosta. Eniten italialaistaustaista herkkua kuvattiin New Yorkissa. Tutkimuksessa myös selvisi, että miehet ottivat naisia enemmän kuvia pizzastaan.

Vaikka tutkimuksen tehneitä italialaisia olisi helppo syyttää puolueellisuudesta, tulee tulos tuskin monille yllätyksenä. Vaikuttaahan pizza säilyttäneen Suomessakin suosionsa jo vuosikymmenten ajan pikaruokakentän lukuisista uusista kilpailijoista huolimatta.