Taskulamppu toimii maapallon magneettikentän voimalla?

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taskulamput ovat pattereilla toimivia ja mukana kannettavia valaisimia. Nyt markkinoille on tulossa maapallon elektromagneettista kenttää energialähteenä käyttävä ELFE-taskulamppu, jonka toimintaperiaate on herättänyt väittelyä tuotteen julkistamisesta lähtien.

Uusi taskulamppu toimii siis ilman varsinaista virtalähdettä, koska se hyödyntää kaiken ympäröivän energian ja muuttaa sen valoksi.

Lamppu ei siis tarvitse verkkovirtaa tai paristoja. Tuotetta on kuvailtu maailman ensimmäiseksi ilmaista energiaa käyttäväksi taskulampuksi, ja sen on kerrottu näyttävän suuntaa maailman energiatulevaisuudelle.

Kaikki eivät kuitenkaan usko ELFE-lampun toimintaan. Taskulamppu on ADGEX-yhtiön keksintö. Vaikka tuotteen esittelyvideolla luvataan taskulampulle kahden vuoden takuu ja toimivuus, kommentoi eräs YouTube-käyttäjä lampun olevan silkkaa huuhaata. Tuotetta myydään 99 dollarin hintaan.