Luksusjahtien tulevaisuus: Merten Tesla toimii aurinkoenergialla

Lux · Annika Kela

Turkkilainen venevalmistaja Ned Ship and Solarwave on esitellyt aurinkoenergiaa hyödyntävän luksusjahdin. Yritys on ylpeänä esitellyt Solarwave 62 -jahdin, joka on seitsemän vuoden kehittämisen ja suunnittelemisen tulos.

Ned Shipin myyntijohtaja Egon Faiss kertoi Daily Mail -lehdelle, että Solarwave 62 on ensimmäinen jahti maailmassa, joka toimii täysin aurinkoenergialla. Faiss on erityisen ylpeä siitä, että jahti ei tuota päästöjä.

Solarwave 62
Solarwave 62

Egonin mukaan Solarwave 62 on ympäristötietoisten miljonäärien valinta. Jahdin on arvioitu kustantavan noin 2,5 miljoonaa euroa. Ned Ship and Solarwave -yrityksen sivuilla ensimmäistä Solarwave-jahtia kuvaillaan sanoilla: ”Merten Tesla”.

Faiss totesi, että luksusjahdilla ajeleminen vaatii omistajalta vastuullisuutta. Mies kertoi, että Solarwave-jahdilla ei voi ajaa tuntitolkulla täyttä vauhtia, vaan jahtia tulee käsitellä sille soveltuvalla tavalla. Mies odottaa mielenkiinnolla sitä, kuka on se miljonääri, joka näyttää muille esimerkkiä hankkimalla ympäristöystävällisen jahdin.