Poliisi pyysi ilmoittamaan alle kuuden euron pizzoista – Kotipizzaa myytiin 5,90 eurolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa nousi eilen uutiseksi poliisin pyyntö ilmoittaa viranomaisille, jos Suomessa myydään pizzoja alle kuuden euron hinnalla. Poliisin mukaan sellainen ei nimittäin ole mahdollista, jos pizzoista maksetaan verot normaalisti.

– Esimerkiksi pizzaa ei voi koko ajan myydä alle kuuden euron. Hinnasta ei jää mitään yritystoiminnasta aiheutuvien kulujen kuten verojen, lainakorkojen ja lyhennysten maksamiseen. Raaka-aineiden osuus ravintola-annoksen hinnasta on vain reilut 30 prosenttia, Facebook-päivityksessä todettiin.

Pian tämän jälkeen tarkimmat pizzaystävät muistivat, että Kotipizza-ketju kampanjoi viime keväänä näkyvästi Tropicana-pizzan tarjouksesta, jota myytiin ”Haukattuun hintaan” 5,90 eurolla. Mikäli Kotipizzan tarjous olisi voimassa edelleen, pitäisi siitä ilmoittaa poliisille. Viranomaisten tarkoituksena ei taida kuitenkaan olla tunnetun kotimaisen pizzaketjun ratsaaminen.

Poliisin pyyntö pizzojen polkumyynnistä otettiin eilen vastaan ristiriitaisesti, sillä monet pitivät sitä turhana ja perusteettomana. Poliisilla ei nimittäin ole tietenkään minkäänlaisia valtuuksia määritellä mihin hintaan pizzoja saa myydä tai saako pizzoja myydä tappiolla niin halutessaan. Kotipizzan tapauksen lisäksi esiin nostettiin McDonald’sin euron hampurilaiset ja IKEA-myymälöiden alle viiden euron lihapulla ja perunamuusi -annokset.

Ravintola-alan ammattilaiset ottivat kampanjan kuitenkin ilolla vastaan, sillä pizzerioiden veronkierto on ollut jo vuosikymmenien ajan Suomessa melko yleistä. Pizzan hintaa tärkeämpää olisi kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että asiakas saa ostoksistaan asianmukaisen kuitin.

Kotipizza, instagram
Kotipizza, instagram