Tytön ikenistä poistettiin 15 toukkaa – hammaslääkäri kuvasi videolle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Perheenäiti oli vienyt pienen tyttärensä hammaslääkäriin huomattuaan lapsensa suussa jotain sinne kuulumatonta. Kymmenenvuotias Ana Cardoso oli valittanut äidilleen, että hänen ikeniään kutitti jatkuvasti.

Hammaslääkäri totesi, että tytöllä oli myiaasin aiheuttama ientulehdus. Myiaasi on kärpäsen toukkien aiheuttama vaiva, joka muodostuu siitä, että kärpäsen munat pesityvät ja kuoriutuvat toukiksi ihon alla. Ihon alla pesivät kärpäset ovat yleisiä trooppisissa ja lämpimän ilmaston maissa. Daily Mail -lehden mukaan tämä kyseinen tapaus oli sattunut Brasiliassa.

Hammashoitaja on kuvannut lääkärin toimenpiteen videolle. Pienen tytön suusta poistetaan 15 kärpäsen toukkaa. Toukkien poistamisen jälkeen ikenissä oleva tulehdus parani. Hammaslääkäri ohjeisti perheenjäseniä pitämään parempaa huolta hygieniastaan.

Kärpäsen toukat pääsevät pesiytymään ihmisiin ja eläimiin usein pilaantuneen ruoan kautta, joten hampaiden harjaaminen ei välttämättä suojaa myiaasilta. Hygieniasta ja ruoan tuoreudesta ja puhtaudesta huolehtiminen on paras keino välttyä kauhistuttavalta infektiolta.