Lääkäri paljasti: Aspiriini edesauttaa raskaaksi tulemista

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aspiriiinin tiedetään lieventävän syövän, sydänkohtauksen ja aivoinfarktin riskiä. Arkinen ihmelääke taipuu moneen, mutta nyt lapsettomuuteen perehtynyt lääkäri Richard Paulson on paljastanut Mirror-lehden mukaan, että aspiriini toimii myös hoitona lapsettomuudesta kärsiville naisille.

Paulsonin mukaan aspiriinin päivittäinen syöminen parantaa naisen mahdollisuuksia tulla raskaaksi. Aspiriinin toimivuus perustuu sen vaikutuksiin, jotka parantavat hedelmöittymisen olosuhteita naisen kehossa huomattavasti.

Aspiriini paksuntaa kohtua, lisää verenkiertoa lantion seudulla ja vähentää solujen tulehdusarvoja. Paulson ohjeistaa raskaaksi haluavia naisia ottamaan pienen annoksen aspiriinia päivittäin parantaakseen omia mahdollisuuksiaan. Aspiriini on hänen mielestään tämän vuosituhannen todellinen ihmelääke eikä raskaaksi tahtoville naisille koidu lääkkeen ottamisesta mitään haittaa.

Utahin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan aspiriini auttoi myös keskenmenon kokeneita naisia tulemaan uudelleen raskaaksi ja synnyttämään terveen lapsen. Tutkimuksessa tarkasteltiin 1.200 naista, jotka olivat iältään 18 – 40 -vuotiaita. Heillä kaikilla oli vaikeuksia tulla raskaaksi ja he olivat saaneet keskenmenoja edellisissä raskauksissa.

Tutkimuksessa osalle naisista annettiin päivittäin 81 milligrammaa aspiriinia ja osalle lumelääkettä. Tutkimuksesta kävi ilmi, että aspiriinia päivittäin nauttivilla on 17 prosenttia paremmat mahdollisuudet tulla raskaaksi ja 20 prosenttia paremmat mahdollisuudet saattaa raskaus onnistuneesti loppuun saakka.