Gwyneth Paltrow epäilee: Rintaliivit aiheuttavat rintasyöpää?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Gwyneth Paltrown pitämä lifestyle-blogi Goop on tunnettu siitä, että Paltrow jakaa palstallaan erilaisia, epätavallisia ja hieman kyseenalaisiakin kauneusvinkkejä. Muutama viikko sitten Goop julkaisi tohtori Habib Sadeghin tekemän artikkelin siitä, miten rintaliiveillä ja rintasyövän kehittymisellä on yhteys.

Julkaisun jälkeen Paltrow on saanut artikkelin vuoksi paljon vihaa niskoilleen. 43-vuotiaan näyttelijättären blogi Goop julkaisi Sadeghin tekemän 2.700-merkkisen kirjoituksen, jonka mukaan naisten rintaliivien käyttämisellä ja rintasyövän kehittymisellä on selvä yhteys. Tohtorin kirjoittamaa artikkelia on kritisoitu todella paljon, koska tutkijoiden mukaan Sadeghilla ei ole ollut tarpeeksi näyttöä väitteensä tueksi.

Tutkimuksen kyseenalaisuudesta huolimatta Goop julkaisi kirjoituksen ja jakoi sen vielä lokakuun uutiskirjeessäänkin. Tutkijoiden lisäksi myös naiset ovat Daily Mail -lehden mukaan olleet raivoissaan siitä, että Paltrow menee julkaisemaan tuollaisen väitteen. Moni syöpään sairastunut miettii elämäänsä taaksepäin ja pohtii olisiko voinut tehdä jotain toisin, minkä vuoksi perusteettomaksi väitetty tutkimus voi saada monet naiset menettämään turhaan yöunensa ja pitämään itseään syyllisenä.

Pienirintaisena naisena Paltrow nähdään usein punaisilla matoilla itsevarmana ilman rintaliivejä. Naiset, joilla on suuret rinnat, ovat lähes pakotettuja käyttämään rintaliivejä sekä mukavuus- että kauneussyistä. Väite antaa naisten ymmärtää, että heidän käyttäessä rintaliivejä he ovat periaatteessa itse vastuussa syöpään sairastumisesta.