Näin Ukrainassa: Lenin-patsas muuttui Darth Vaderiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukraina on pyrkinyt viime vuosina hankkiutumaan eroon maamerkeistä, jotka muistuttavat maan historiasta Neuvostoliiton hallinnon alla. Yksi neuvostohallitsijaa esittävä patsas on muutettu kekseliäällä tavalla esittämään toista kaikkien tuntemaa, rautaisella otteella hallinnutta johtajaa.

Ukrainan Odessassa sijaitsevan tehtaan pihamaalla seisova Lenin-patsas muutettiin Star Wars -elokuvista tutuksi Darth Vaderiksi paikallisen taiteilijan, Alexander Milovin toimesta. Kaupunki järjestää uudistetun patsaan virallisen julkistustilaisuuden perjantaina 23. lokakuuta.

Alkuperäinen, ajan hampaan kuluttama Lenin-veistos oli valmistettu kipsistä, joten patsasta täytyi Dumskaya-lehden mukaan vahvistaa uudella materiaalilla. Maamerkin uudet Darth Vader -yksityiskohdat on valmistettu titaaniseoksesta. Uusi patsas pitää sisällään myös ilmaisen verkkoyhteyden lähialueella liikkuville tarjoavan WiFi-reitittimen.