Uudet bikinit suodattavat vedestä saasteita – luonnonystävän valinta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kalifornialainen yliopisto on kehittänyt luontoa varjelevat bikinit, jotka suodattavat järvi- tai merivedestä saasteita. The Sponge Suit -bikinit sisältävät toppauksen, jonka sisällä on vettä puhdistava sieni.

Sieni imee vedestä öljyjä ja kemikaaleja päästäen puhtaan veden niistä läpi. Erikoisen uima-asun ovat kehitelleet professori Mihri Ozkan ja Eray Carbajo. Bikinin luojat ovat ylpeitä tuotteestaan, sillä sen avulla uimarit voivat puhdistaa vettä saatuttamisen sijaan.

The Sponge Suit -bikinit kykenevät imemään vedestä jopa 25 kertaa oman painonsa verran saasteita. Ozkanin mukaan bikineissä käytettyä materiaalia voi käyttää myös muissa uima-asuissa.

Sienibikinit on valmistettu ympäristöystävällisestä materiaalista ja sen lisäksi niitä voi kehittäjien mukaan valmistaa edullisesti. Bikinisuunnittelivat kertoivat käyttäneensä 3D tulostinta uima-asun viimeistelemisessä. Voisi luulla, että nämä bikinit vetoavat erityisesti ympäristöaktivisteihin ja luononsuojelijoihin.