YouTube lupaa suuria maksullisesta ominaisuudestaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Googlen omistaman Youtuben on jo pitkään uutisoitu suunnittelevan maksullista ominaisuutta, joka haastaisi Netflixin ja Spotifyn kaltaiset suoratoistopalvelut. Nyt Google on ilmoittanut tiedotteessaan aloittavansa maksullisen Youtube Red -palvelun lokakuun lopussa.

Youtube Redin käyttö tulee kustantamaan 9,99 dollaria kuussa. Tällä hinnalla käyttäjät voivat katsella sisältöä ilman mainoksia, tallentaa videoita omille laitteileen ja antaa videoiden pyöriä taustalla tehdessään älylaitteellaan muita asioita.

Red-palveluun on tulossa myös kokonaan uutta sisältöä, jota Youtuben ilmaiskäyttäjät eivät voi katsella. Vain maksaville käyttäjille tarkoitettuja videoita on luvassa alkuun ainakin Youtube-tähdiltä kuten PewDiePie, Lilly Singh ja The FIne Brothers.

Kuukausimaksun hintaan sisältyy myös mahdollisuus käyttää Spotifyn haastajaksi tarkoitettua Google Music Play -palvelua ja Youtube Gaming -pelisovellusta. Youtube Red tulee käyttöön Yhdysvalloissa 28. lokakuuta. Vielä ei ole tiedossa, koska myös suomalaiset pääsevät nauttimaan maksullisen Youtuben palveluista.