Kuorit todennäköisesti appelsiinisi väärin – tässä helpompi tapa

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sitrushedelmien kuoriminen voi olla välillä todella turhauttavaa. Pehmeistä mandariineistä ja klementiineistä kuori voi irrota vielä helpostikin, mutta isompiin appelsiineihin siirryttäessä homma alkaakin jo vaikeutua.

YouTubeen on ladattu video, jossa näytetään, miten appelsiinin saa nopeasti ja helposti kuorittua ilman kuoren happojen ärsyttämää ihoa tai lopputulosta, jossa appelsiininlohkoissa on paljon kuoren valkoista osaa mukana. Niksi on yllättävän nopea ja todella yksinkertainen.

Leikkaa puukolla appelsiinin kummastakin päästä noin puolen sentin paksuinen pala irti. Sen jälkeen tee yksi appelsiinin kuoren läpäisevä viilto pituussuunnassa hedelmään. Avaa hedelmä sivusuunnassa viillon kohdalta, jolloin appelsiinin palat avautuvat haitarimaisesti ja ovat helposti syötävissä.