Tämä jäävuori surmasi yli 1 500 ihmistä – valokuvasta maksettiin 32 000 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin merillä tapahtunut onnettomuus on kiistatta vuonna 1912 tapahtunut Titanicin uppoaminen. 1.500 ihmishenkeä vaatineen onnettomuuden aiheutti jättimäisen laivan törmääminen jäävuoreen kohtalokkain seurauksin. Onnettomuuden aiheuttanut jäävuori onnistuttiin valokuvaamaan.

Jäävuoren valokuva ikuistettiin muutama tunti Titanicin uppoamisen jälkeen turmapaikalle saapuneen Prinz Adalbert -höyrylaivan kannelta. Kuvaaja antoi valokuvansa aikoinaan Titanicin White Star Line -varustamoa oikeudenkäynneissä edustaneen Montgomery & Beecher -asianajotoimiston käyttöön.

Kuvaa säilytettiin pitkään lakiyhtiön seinällä, ja nyt se on myyty huutokaupassa huippuhinnalla. Henry Aldridge & Son myi valokuvan 32.000 dollarin hinnalla. Samalla myytiin 15.000 dollarilla Titanicin pelastusveneiden pelastautumispakkauksessa mukana ollut keksi, joka on nyt maailman kallein keksi.

Splash
Splash
Splash
Splash