Hirvi halusi ostoksille? Yritti ruokakauppaan sisälle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa hirvet ovat melko tavallinen näky teiden varsilla ja peltojen laidoilla. Hirvet kuitenkin harvemmin uskaltautuvat Suomessa asutusten luo toisin kuin Alaskassa, jossa hirvet näyttävät mielivän myös ruokaostoksille päivittäistavarakauppaan.

Alaskassa on videoitu erikoinen tilanne, jossa ruokakaupan asiakkaat tekivät eläimellisen löydön kaupan tuulikaapista. Nuori hirvi oli ollut tulossa ostoksille ja se oli löytänyt tiensä jo ensimmäisistä ovista sisälle, minkä jälkeen se yritti päästä liukuovista marketin puolelle. Videolla kaksi naista yrittävät ohjata nuoren hirven poistumaan ruokakaupasta, mutta se näyttäisi haluavan kauppaan sisälle.

Nainen seisoo oven edessä tukkeena, kun toinen yrittää ohjata hirveä ulospäin. Hirvi nuuhkii kaikessa rauhassa eteisessä näytillä olevia kukkia ja muita kasvia eikä sillä ole kiire mihinkään. Hirvi vaikuttaa erittäin kesyltä eikä näytä pelkäävän ihmisiä laisinkaan, minkä lisäksi hirvi näyttäisi olevan rauhallisesti tilanteen ottaneille naisille myös melko tavallinen näky.