Miljoonien teiniyttöjen malli-idoli: ”Kärsin kamalasta aknesta”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

19-vuotias huippumalli Kendall Jenner on nykyään siloposkinen kaunotar jättäessään pian virallisesti teinivuotensa taaksepäin, mutta näin ei ole aina ollut. Jenner avautui Daily Mail -lehden mukaan häntä aiemmin kiusanneesta aknestaan ja siitä, miten iho-ongelmat vaikuttivat nuoren tytön itsetuntoon.

Jenner kertoi iho-ongelmiensa alkaneen kun hän oli yhdeksännellä luokalla. Tällöin hänen vanhemmat siskoksensa Kim, Khloe ja Kourtney neuvoivat nuorta naista olemaan koskematta näppyihin ja repimättä niitä. Näppyjen mukana tuli myös läjäpäin tunnepuolen ongelmia, joista perhe auttoi Jenneriä selviämään.

Jenner muistelee aikaa, jolloin hänen itsetuntonsa oli aknen tuhoama. Jenner ei uskaltanut koulussa katsoa mukavia poikia silmiin, koska hän häpesi omaa ihoaan niin paljon. Jenner kertoi lopulta päässeensä näpyistään eroon hyvän ihotautilääkärin ja ajan kanssa, mutta muistaa vielä hyvin vuodet, joina hän kärsi huonosta ihosta niin kuin moni muukin teini-ikäinen nuori.