Kielitutkija: Australian aksentti sai alkunsa humalaisten mongertamisesta!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Melbournessa sijaitsevan Victoria yliopiston kielitutkija ja luennoitsija Dean Frenkel uskoo, että australialainen aksentti on peräisin uudisasukkaiden humalaisesta mongertamisesta. Kielitutkija on vakuuttunut siitä, että känninen puhe on puuttuva palanen aksentin alkuperän selvittämisessä.

The Age -lehden mukaan Frenkel perusteli näkökulmaansa sillä, että australialainen aksentti sisältää paljon äänteitä, joille ei ole löytynyt selitystä muista kielistä. Australialaisessa aksentissa nimittäin yhdistyvät englannin, irlannin, aboriginaalien ja saksan kieli.

Frenkelin mukaan kielien yhdistelmästä puuttuu selvästikin jokin palanen ja nyt hän on löytänyt sen. Puuttuva tekijä on nimittäin humalaisen uudisasukkaan mongerrus. Deanin mukaan uudisasukkaiden keskuudessa runsas alkoholinkäyttö oli yleistä.

Jälkikasvu on kuunnellut vanhempiensa sammaltavaa puhetta ja he ovat omaksuneet sanat kieleen. Ilmaisut ja sanat ovat siirtyneet eteenpäin sukupolvelta toiselle ja ne ovat nyt vahva osa australialaisten aksenttia.