Karmaiseva löytö rannalta – merkki 30-metrisestä jättiläishaista?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

North Carolinan asukkaat ovat viime päivinä saattaneet törmätä yllättäviin löytöihin paikallisilla uimarannoilla. Viimeaikaisten myrskyjen myötä rannoille on huuhtoutunut ennätysmäärä esihistoriallisten vesipetojen hampaita.

Rantahiekasta ja vedestä löytyneet hampaat ovat kuuluneet megalodon-hailajin edustajille, jotka elivät valtamerissä esihistoriallisella ajalla. Paikallisten WITN-uutisten mukaan nyt löydetyt hampaat ovat olleet jopa 15 senttimetrin pituisia, ja niiden arvioidaan olevan 2 – 15 miljoonaa vuotta vanhoja.

Asiantuntijoiden mukaan North Carolinan rannikko on todellinen aarreaitta esihistoriallisten jättiläishaiden fossiloituneita luita etsiville. Esihistorialliset megalodonit olivat huomattavasti suurikokoisempia kuin nykyiset hailajit, ja saattoivat kasvaa jopa 30 metriä pitkiksi. Tämä näkyy myös eläinten hurjien hampaiden koossa.