Salametsästäjät joutuivat leijonien kynsiin – yksi kuoli

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Salametsästys on kasvanut Etelä-Afrikassa viime vuosina, ja esimerkiksi monet sarvikuonolajit on metsästetty lähes sukupuuttoon saakka niiden sarvien vuoksi. Cecil-leijonan tappanut yhdysvaltalainen hammaslääkäri nousi aiemmin tänä vuonna uutisotsikoihin.

Moni voikin pitää oikeuden tapahtumisena sitä, että tällä kerralla salametsästäjät olivat jääneet leijonien hampaisiin. Salametsästäjät olivat nimittäin metsästysretkellään Limpopossa kohdanneet kaksi leijonaa, jotka eivät olleet iloisia metsästäjien näkemisestä.

Leijonat olivat hyökänneet metsästäjien kimppuun, jolloin osa miehistä oli kiivennyt puuhun, yksi juossut karkuun ja yksi jäänyt leijonien hampaisiin. Eye Witness News -uutisten mukaan 24-vuotias metsästäjä Matome Mahlale oli menehtynyt kahden koiran lisäksi leijonien hyökkäyksessä.

Yksi mies oli juossut pois paikalta ja kolme miestä oli kiivennyt puuhun ja päässyt onnistuneesti pakoon sen jälkeen kun leijonat olivat poistuneet paikalta. Miehet kuuluivat laittomaan salametsästysryhmään, mutta vielä ei ole tiedossa, mitä miehet olivat tällä kerralla aikeissa tappaa.