Moskovan metroasemat henkeäsalpaavan kauniita

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman neljänneksi eniten käytetty metrojärjestelmä löytyy Moskovasta, Venäjältä. Peräti 6-9 miljoonaa ihmistä kulkee arkisin Moskovan metroa apuna käyttäen. Maanalainen verkosto avattiin käyttöön vuonna 1935.

Moskovan metroasemat ovat häikäisevän kauniita. Kanadalainen valokuvaaja David Burdeny on ikuistanut näyttävimmät Moskovan metroasemat kuvakirjaksi. Moskovan kaupungin alla kulkeva maanalainen käsittää kokonaisuudessaan 196 eri asemaa, joista osa on rakennettu slaavilaisella tyylillä kultaa ja koristeita säästelemättä.

Moskovan metroverkosto on kokonaisuudessaan 327,5 kilometriä pitkä. Daily Mailin mukaan Stalinin aikana rakennettu maanalainen aikoo laajentua merkittävästi vuoteen 2020 mennessä.

Avoto Metro Station, St. Petersburg, Russia 2014

Posted by David Burdeny on Wednesday, March 25, 2015

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat