Kauhuelokuvasta tutun talon asukkaat oikeuteen – faneja tungeksii pihamaalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

James Wanin ohjaama Kirottu-elokuva kertoi tositarinaksi väitetystä kummitustapauksesta Yhdysvaltojen Rhode Islandissa. Elokuvan mukaan Harrisvillen kylässä asunut perhe joutui riivaajien terrorisoimaksi omassa kodissaan.

Rhode Islandilla sijaitsevan talon nykyiset omistajat ovat joutuneet räyhähenkien sijaan elokuvan fanien piinaamaksi. Talossa asuvat Norma Sutcliffe ja Gerry Helfrich ovat Boston Globe -sivuston mukaan nostaneet oikeusjutun Warner Bros. -tuotantoyhtiötä vastaan. Elokuvassa ei paljasteta talon tarkkaa sijaintia, mutta se on selvitettävissä helposti Googlen avulla.

– Elokuvan ilmestymisen jälkeen meitä on ahdisteltu, vainottu, piiritetty ja tontillemme on tunkeuduttu luvatta. Sitä tapahtuu kaikkina vuorokaudenaikoina. Viime lauantaina soitin poliiseille kolmelta aamuyöllä, sillä pihallamme oli kokonainen joukko ihmisiä, Norma Sutcliffe kuvailee.

Kanteessa Sutcliffe ja Helfrich vaativat tuotantoyhtiöltä rahallisia vahingonkorvauksia ja turvajärjestelmää kotiinsa. Warner Bros. -tuotantoyhtiön tiedottaja ei kommentoi tapausta, sillä hänen mukaansa studio ei ole edes nähnyt koko kannetta.

The Conjuring sai ensi-iltansa vuonna 2013. ELokuva osoittautui menestykseksi lippuluukulla, ja se keräsi positiivisa arvosteluja. Jatko-osa, The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist, saa ilmestyy vuonna 2016.