Rikosilmoituksia otetaan nyt vastaan Skypellä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Cambridgeshiren poliisilaitos on ilmoittanut, että jatkossa he vastaanottavat rikosilmoituksia Skypen välityksellä. Uudenlaisen käytännön testaaminen aloitetaan ensin yhdellä poliisilaitoksella ja mikäli kokeilu osoittautuu menestykseksi, laajennetaan se muuallekin Britanniaan ja mahdollisesti Eurooppaan.

Poliisit ovat ilmoittaneet, että heille voi soittaa videopuheluita, mikäli haluaa ilmoittaa rikoksesta. Hätätilanteessa ihmisiä kehoitetaan aina soittamaan hätänumeroon, mutta jos kyseessä on rikoksesta ilmoittaminen, voi sen tehdä jatkossa Skypellä.

Daily Mail -lehden mukaan uudistus on jakanut ihmisten mielipiteet. Monien mielestä uusi käytäntö on huono. Poliisilaitokselle soittaneet ovat ensin varanneet ajan poliisille ja sitten sovittuna ajankohtana viranomainen on soittanut heille videopuhelun.

Cambridgeshiren alueella asuvat ovat kertoneet, että he eivät halua keskustella poliisin kanssa puhelimessa tai Skypen välityksellä, vaan he haluavat puhua viranomaisten kanssa kasvotusten. Monet ihmisistä vierastavat arkaluonteisten ja henkilökohtaisten asioiden kertomista videopuhelun välityksellä ja pitävät kasvotusten tapaamista parempana vaihtoehtona.