Suomessa joka kymmenes McDonald’s sulkee ovensa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pikaruokaravintolaketju McDonald’s on alkanut lakkauttamaan ravintoloitaan Suomessa. Tällä hetkellä jo neljä ravintolaa on sulkenut ovensa, minkä lisäksi lähiviikkojen aikana toiminta lopetetaan myös kolmen muun ravintolan osalta.

Joillakin paikkakunnilla ravintola on ainut laatuaan, minkä vuoksi osa asukkaista voi surra menetettyä pikaruokaravintolaa. Pikaruokajätin maailmanlaajuisiin lukuihin on tullut tänä vuonna Taloussanomien mukaan parannusta, mutta edellisinä vuosina tapahtunut jyrkkä lasku on alkanut näkymään Suomessakin.

Kilpailu pikaruoka-alalla on kovaa, ja Suomessa muun muassa Hesburger ja Burger King ovat alkaneet kasvattamaan suosiotaan ja saamaan tukevamman jalansijan useilla paikkakunnilla.

McDonald’s-ravintoloita on ollut aiemmin Suomessa noin 80, joten seitsemän ravintolan sulkeminen on suuri muutos ja laskee määrää noin 10 prosentilla. Syyskuussa ovensa Lohjalla sulkenut McDonald’s oli kaupungin ainut McDonald’s-ravintola, minkä lisäksi Riihimäen ainut McDonald’s suljetaan parin viikon kuluttua.

Suomesta ei tule kuitenkaan pikaruokaa tarjoavat ravintolat loppumaan, sillä jatkuvasti suosiotaan kasvattanut Hesburger on nostanut ravintoloidensa määrän Suomessa jo 280 ravintolaan. Myös Suomeen saapunut uutuus Burger King on avannut jo lähes 20 ravintolaa ja ravintoloiden määrä kasvaa edelleen tasaiseen ja varmaan tahtiin.

Lopettaneet McDonald’s-ravintolat voit katsoa tästä.