Vesipelastajan oppitunti keskeytyi: Pelasti pojan vuolaasta joesta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kokeneen hengenpelastajan koulutustunti keskeytyi New Braunfelsissa vaaratilanteen takia. Craig Smith oli kouluttamassa kadettikoulun oppilaita vesipelastustehtäviä koskien, kun hän huomasi vedessä hätääntyneen pikkupojan.

Kouluttaja ei aikaillut, vaan hän hyppäsi veteen ja ui pojan luokse. Voimakas virta oli viedä pojan mennessään, mutta onneksi Smith sai pojasta otteen. Craigin uroteko on tallentunut GoPro-kameralle.

Austin-Travis County Emergency Medical Services julkaisi videon sosiaalisessa mediassa. Video osoittaa, että vaara voi yllättää hetkellä millä hyvänsä. Vesipelastustehtävissä tilanteeseen pitää reagoida heti.

Smithin oppilaat olivat saaneet käytännön läheisen opetuksen siitä, miten pitää toimia, jos näkee ihmisen hädässä vedessä. Daily Mail -lehden mukaan oli sattumaa, että Smithin oli tarkoitus opettaa rannalla oppilaille virtaavan veden vaaroista. Videon perusteella hengenpelastustehtävät ovat Smithillä veressä.