Hurja ehdotus: Köyhien miesten tulisi jakaa vaimonsa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinalainen professori Xie Zuoshi on saanut kohun aikaan julkaisemallaan blogikirjoituksella, jossa hän ehdottaa maansa köyhimpiä miehiä jakamaan vaimonsa muiden miesten kanssa. Zhejiangin taloustieteen yliopistossa työskentelevä professori uskoo sen ratkaisevan Kiinassa vallitsevan ongelman.

Ennusteiden mukaan vuoteen 2020 mennessä Kiinassa on miehiä yli 30 miljoonaa enemmän kuin naisia. People’s Daily Online -sivuston mukaan professori ratkaisisi asian sillä, että yksi nainen olisi samaan aikaan useamman miehen vaimo.

Professorin mukaan miesvaltainen popuaatio uhkaa Kiinan tulevaisuutta monella eri tasolla. Zuoshista on huolestuttavaa, että vuonna 2020 maassa on yli 30 miljoonaa naimatonta poikamiestä. Miehen mukaan rikkaat kiinalaismiehet saavat vaimon helpommin kuin köyhät miehet. Niinpä hän ehdottaakin, että köyhät miehet lyöttäytyvät yhteen ja etsivät yhteisen vaimon.

Vaikka professorin kirjoitus on saanut ihmiset raivostumaan, on hänellä ollut ainakin yksi järkevä ehdotus ongelman ratkaisemiselle. Miehen mukaan Kiinan pitäisi laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot. Hänen mukaansa samaa sukupuolta olevien liitto tekisi taantuvalle taloudelle hyvää.