Mies rakensi kirkon elävistä puista – näky saa haukkomaan henkeä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uusiseelantilainen Brian Cox käytti neljä vuotta elämästään erikoisen kirkon rakentamiseen. Miehen takapihalle syntyi vihreä elävistä puista rakennettu kirkko, joka houkuttelee penkeilleen henkeäsalpaavan tunnelman avulla.

Brian Cox käytti runsaasti aikaa pelkkään kirkon suunnittelutyöhön, jotta hän sai puut kasvamaan oikeanlaiseen muotoon rautakehikon ympärille. Sen lisäksi, että mies halusi kasvustosta tarpeeksi väljän auringonvaloa tuomaan, halusi hän myös tietyn värisiä runkoja ja lehtiä. Lopputuloksena syntyi vihreän eri väreissä loistava jumalallinen rakennus, jossa on pääasiassa havupuita, Earthables uutisoi.

Mies on pitkin elämäänsä tutustunut erilaisiin kirkkoihin innokkaasti. Hän on muun muassa matkustellut ympäri maailmaa ihailemassa muiden maiden upeita kirkkorakennuksia. Hänen omalle takapihalleen rakennettu temppeli on ainoa laatuaan, ja siksi myös maailman mittakaavalla yksi erikoisimmista kirkoista.