Puolet 25-vuotiaista amerikkalaisista asuu yhä vanhempiensa luona

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mielenterveyden keskusliitto on osoittanut huolensa suomalaisten nuorten aikaiseen itsenäistymiseen. Esimerkiksi muihin Euroopan maihin verrattuna suomalaisen nuoret muuttavat varsin aikaisin omilleen. Yhdysvalloissa on toisenlainen tilanne.

Regional Economist -julkaisu uutisoi, että puolet yhdysvaltalaisista 25-vuotiaista nuorista aikuisista asuu vielä vanhempiensa kanssa. Vuonna 1999 vanhempiensa luona asui 25 prosenttia 25-vuotiaista amerikkalaisnuorista. Nykyään lukumäärä on 48,8 prosenttia.

Syynä pidetään yhdysvaltalaisnuorten huonoa työllistymistä ja suuria opintolainoja. Lisäksi maassa on varsin korkeat vuokrat. Esimerkiksi San Franciscossa sijaitsevassa kaksiossa on keskimäärin yli kolmen tuhannen euron suuruinen vuokra. Asunnon voi ostaa omakseen miljoonalla dollarilla.