Saudilaulajattaren raju video kuohuttaa – arabeille jauhot suuhun!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähi-idän tapahtumat ovat puhuttaneet koko maailmaa viime vuosien ajan. Alueella on sodittu kautta historian lähinnä uskonnon takia. Saudi-Arabiasta kotoisin oleva laulaja Shams Bandar Al-Aslami on kommentoinut tiukkasanaisesti arabialaisten toimia tekopyhäksi, koska he eivät auta kaikkien aikojen suurimmassa kriisissä.

Shamsin kommentit ovat levinneet viraalivideona ympäri maailmaa. Moni pitää 28-vuotiaan naisen sanoja poikkeuksellisen rohkeina, ja hän muun muassa arvosteli arabimaita maanpäälliseksi helvetiksi ja pitää Eurooppaa paratiisina. Laulaja on niin kyllästynyt, että haluaa vaihtaa kansalaisuuttaan johonkin Euroopan maahan.

– Miksi me valehtelemme itsellemme? Syyrialaiset hukkuvat maailman valtamerissä, miljoonat irakilaiset kuolevat ja Arabimaat ovat sulkeneet heille rajansa. Mitä me hyödymme siitä, että suljemme rajamme syyrialaiselta, jonka koko perhe on kuollut ja elämä tuhottu?, Shams kysyy selkeäsanaisesti televisio-ohjelmassa.

Hänen mukaansa Lähi-idässä on sodittu 1.400 vuotta vain siksi, että toiset rukoilevat eri tavalla kuin toiset. Moni videon nähnyt pelkää Shamsin hengen puolesta, sillä naisten asema on muutenkin hyvin heikko hänen kotimaassaan. Maassa käytetään yleisesti rangaistuksena mestaamista, ja esimerkiksi jumalanpilkka voi johtaa kuolemantuomioon.

Saudi Born Singer Shams Bandar Criticizes Arab World For HypocrisyRead Details: http://www.cambiarnews.com/news/saudi-singer-shams-bandar-slams-arab-world-and-hypocrisy/8632

Posted by Cambiar News on Saturday, October 17, 2015

Katso video tästä.