Venäjällä koulutetaan apinoita Mars-lennolle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjän avaruusjärjestö on julkaissut Youtubessa videomateriaalia avaruusapinoiden kouluttamisesta. Venäjän tiedeakatemian tutkijat ovat aloittaneet makakien kouluttamisen ja niille opetetaan erilaisia taitoja seuraavan kahden vuoden ajan.

Makakeja opetetaan käyttämään erilaisia instrumentteja ja niitä opetetaan ratkaisemaan ongelmia muun muassa erilaisten palapelien avulla. Vuonna 2017 joukko valikoituja yksilöitä lähetetään avaruusjärjestön toimesta Marsiin.

Tutkijat toivovat, että he onnistuvat kouluttamaan apinoista tiimin, jonka jäsenet tekevät tiivistä yhteistyötä. Daily Mail -lehden mukaan projektissa mukana oleva lääkäri Inessa Kozlovskaya kertoi, että he aikovat opettaa apinoille erilaisia tehtäviä ja niitä harjoitellaan uudelleen ja uudelleen, jotta apinat muistavat kuinka niiden pitää toimia tositilanteissa.

Projekti on edennyt lupaavasti. Parin vuoden kuluttua Venäjän avaruusjärjestöllä on koulutettu avaruusapinatiimi, joka on valmiina matkalleen Marsiin. Ken tietää, ehkäpä Marsista tuleekin tulevaisuudessa apinoiden planeetta.