Varaa matkasi 53 päivää etukäteen – huima säästö hinnoissa!

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentohinnoista voi säästää keskimäärin 26 prosenttia, kun varaa lennot 53 päivää ennen matkustamista. Matkahakukone Momondo.fi vertasi 12,6 miljardia matkahintaa sadalla haetuimmalla reitillä ja selvitti miten edullisimmat lennot saa napattua. Reiteistä yhdeksässä on lähtömaana Suomi.

Tutkimuksen mukaan lentomatkat kannattaa varata hieman alle kaksi kuukautta ennen matka-ajankohtaa. Tekemällä varauksen oikeaan aikaan voi säästää noin neljäsosan verrattuna kalleimpaan varauspäivään. Eniten lompakkoa rasittaa varausten jättäminen vasta matkustuspäivälle.

Riittävän aikaisin varaamisen lisäksi kannattaa valita myös halvimmat lentoajat. Joustavuus on valttia, jos se vain suinkin on mahdollista. Esimerkiksi perjantaisin ja lauantaisin lentäminen on useimmiten huomattavasti kalliimpaa kuin arkena, kun edullisin matkustuspäivä on yleensä tiistai. Lisäksi iltalennot ovat yleensä halvempia kuin aamulennot.

– Halvimmat matkat saa varattua noin kaksi kuukautta etukäteen. Lisäksi on suositeltavaa välttää viikonloppu- ja päivälentoja, jotka ovat yleensä kalliimpia. Selkeästi edullisinta on lentää tiistaisin ja iltaisin kuuden jälkeen, Momondon Suomen markkinointipäällikkö Minttu Oramaa kertoo.

Suomen kolme haetuinta lentoreittiä momondon tilastojen mukaan ovat Helsinki-Lontoo, Helsinki-Berliini sekä Helsinki-Pariisi. Näistä kohteista Lontooseen ja Pariisiin on edullisinta matkustaa marraskuussa, kun taas Berliiniin lennetään huokeimmin helmikuussa.