Hans Välimäen von Trappe -ravintoloille oma nimikko-olut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Julkkiskokki Hans Välimäen luotsaamat von Trappe -ravintolat ovat saaneet oman oluen. Von Trappe Saison Brune on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Top Fuel Beer Companyn kanssa. Uniikki olutuutuus on saatavilla August von Trappessa Tampereella ja Rikhard von Trappessa Helsingissä.

– Halusimme tehdä oman oluen, joka tukee vahvasti von Trappe -ravintoloiden belgihenkistä ruokatarjontaa. Kumppaniksi etsimme panimoa, jonka toiminnassa ja tyylissä korostuu paikallisen käsityön voima ja vahva ammattitaito. Toteuttajaksi valikoitui ketterä ja vauhdilla kasvava lohjalainen Top Fuel, kertoo von Trappe -ravintoloiden linjajohtaja Saija Mattila.

Von Trappe Saison Brune on belgialainen ale, jonka tuoksu muistuttaa rusinoiden, luumun ja omenoiden maustamaa hedelmäkakkua. Väriltään olut on pähkinäinen, sävyltään oranssiin taittuva.

– Aivan kuten Hans kokkailussaan, haluan lisätä jokaiseen olueen hieman omaa twistiä. Tällä kertaa perinteisesti kullanvaalea Saison saikin käsittelyssämme vähän väriä. Halusin yhdistää kirpeän hedelmäiset esterit ja belgialaiset erikoismaltaat – ja voilá! Oluen maku tuo mieleen paahteisen leivän, sen suutuntuma on leivosmainen ja karamellinen, jälkimaku mausteinen ja kuiva, luonnehtii Top Fuel Beer Companyn oluenvalmistaja Olavi ”Osku” Porkka.