Lentäjä äärirajoilla: Teki hävittäjällä 9 G:n tempun!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Red Arrow -hävittäjälentäjistä kertovasta dokumentista on julkaistu lyhyt esittelyvideo netissä. Videolla yksi piloiteista esittelee tempun, jossa lentäjät ovat äärirajoilla. Hurjapäisessä stuntissa hävittäjä kiihtyy 9 G:n voimalla.

Britanniassa Red Arrow -tiimiin kuuluvat lentäjät ovat parhaista parhaimpia. Jokainen tiimin lentäjistä on selviytynyt vaativasta ja rankasta koulutuksesta. On ensisijaisen tärkeää, että pilotit ovat hyvässä fyysisessä kunnossa, jotta heidän kehonsa kestää murskaavat G-voimat.

Britain’s Ultimate Pilot: Inside the RAF -dokumentista julkaistussa videossa esitellään 9G-voiman stuntti. Johnny-niminen pilotti lensi stuntissa ylösalaisin ja häneen kohdistui valtavat voimat. On vaikea kuvitella, että kukaan selviäisi kyseisestä stuntista tajuissaan. Videokuva paljastaa, ettei tehtävä ollut helppo edes Red Arrow-pilotille. Johnny suoriutui kuitenkin tehtävästä moitteettomasti.