Taylor Swift oikeuteen – varasti hittikappaleensa sanat?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Laulajatar Taylor Swift on haastettu oikeuteen kappaleen sanoitusten plagioinnista. R&B-laulaja Jesse Braham väittää, että Taylor on käyttänyt hänen kirjoittamiaan sanoituksia kappaleessa Shake it Off. Miesmuusikko vaatii tähtöseltä 42 miljoonan dollarin korvausta Haters Gone Hate -kappaleen sanojen kopioimisesta.

Jesse Braham, joka tunnetaan myös nimellä Jesse Graham, laulaa kappaleessaan: ”Haters gone hate, playas gone play…Watch out for them fakers, they’ll fake you everyday”. Taylor Swift sen sijaan laulaa Shake it Off -hittikappaleessaan: ”’Cause the players gonna play, play, play, play, play / And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate / And the Fakers gonna fake, fake, fake, fake, fake”.

New York Daily News -lehden mukaan Grahamin kappale on julkaistu vuonna 2013 ja Swiftin hittikappale on julkaistu vuonna 2014. Perez Hilton -sivuston mukaan Graham luottaa voittoonsa, sillä hän aikoo edustaa itseään oikeudessa.

Musiikkiyhtiöiden asianajajat kertoivat bloggaaja Perez Hiltonille, että Jessen haaste on naurettava, sillä hän ei omista oikeuksia lauseisiin kuten: ”Haters gonna hate”. Toivottavasti Graham pystyy todistamaan väitteensä tosiksi, sillä muuten voisi luulla, että oikeudessa taisteleminen tulee hänelle kalliiksi.