Activision ostaa Candy Crush -pelien tekijät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Activision on yksi maailman suurimmista pelejä julkaisevista yhtiöistä. Julkaisijan kautta päivänvalon ovat nähneet muun muassa Call of Duty, Warcraft, Tony Hawk ja Guitar Hero -sarjojen pelit. Nyt yhtiö on ostamassa huippusuosituista some-ja mobiilipeleistä vastanneen firman.

Activision on The Hollywood Reporter -sivuston mukaan ostamassa King Digital -yhtiötä lähes kuuden miljardin dollarin hinnalla. King Digital tunnetaan parhaiten Candy Crush Saga -peleistä. Activisionin kerrotaan pitävän King Digitalin ostamista hyvänä keinona laajentaa mobiilipelien pariin.

Candy Crushilla on ollut vuonna 2015 yli 500 miljoonaa aktiivista pelaajaa. King Digital tulee jatkossa toimimaan itsenäisenä yksikkönään Activisionin alla. Yrityskauppojen odotetaan toteutuvan kevään 2016 aikana.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat