Kannattaisiko treenata aamulla vai illalla? Kyllä kannattaa!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osalle ihmisistä sopii paremmin aamulla treenaaminen, kun taas osa aamu-unisista ei voi ymmärtää kukon kiekaisun aikaan lenkkipoluille heränneitä. Aamu- ja iltatreenaamisessa on kummassakin omat hyvät ja huonot puolensa, jotka Huffington Post listasi yhteen.

Hyvien ja huonojen puolien perusteella jokainen voi valita kumpiko aika treenaamiseen sopii itselle parhaiten.

Aamulla treenaamisen hyvät puolet:

1. Saat energiatasot nousemaan koko loppupäivän ajaksi.

2. Saat paremmat yöunet.

3. Aamutreenaamisesta on helpompi tehdä rutiini.

4. Töistä päästyäsi koko loppupäiväsi on vapaa.

Huono puoli aamutreenaamisessa on se, että joudut heräämään töistä riippuen välillä todella varhain. Toinen huono puoli on se, että varsinkin voimatreeniä aloittaessa aamulla täytyy käyttää enemmän aikaa siihen, että lihakset ovat lämpimät ja valmiit vastaanottamaan treeniä.

Illalla treenaamisen hyvät puolet:

1. Aamusi ovat rauhallisempia ja voit nukkua pidempään.

2. Illalla voit purkaa päivällä koettuja stressaavia asioita hikisen treenin merkeissä.

3. Keho on valmiimpi vastaanottamaan kovaa treeniä ja voimatasot ovat yleensä paremmat.

4. Voit treenata pidempään eikä sinulle tule kiire töihin.

Huono puoli illalla treenaamisessa on se, että illalla on enemmän houkutuksia, jotka saattavat saada sinut jättämään treenin väliin. Illalla kuntosaleilla on myös yleensä enemmän ihmisiä ja kuntosalilaitteet voivat olla ruuhkaisia. Liian myöhään treenaaminen voi myös viedä yöunet ja pitää vielä nukkumaanmenoaikaankin sinut täysin virkeänä ja valppaana.