Miehet pelastivat orvon pelikaanin – opettavat sitä nyt kalastamaan!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tansaniassa sijaitsevan Greystoke Mahale -leirin työntekijät olivat pelastaneet orvon pelikaanin myrskyn armoilta. Parvestaan erkaantunut lintu oli ajautunut leiriin ja työntekijät olivat ottaneet sen suojaan myräkältä. Lopulta pelastettu poikanen jäi leiriin asumaan.

Netissä on hiljattain julkaistu ihastuttava video pelikaanista ja sen uudesta perheestä. GoPro-kanavalla on julkaistu videomateriaalia siitä, kun leirin työntekijät opettivat pelikaania kalastamaan.

Bigbird-niminen pelikaani ei meinannut millään saada saalista merestä, vaikka sillä oli kaikki pyydystämiseen tarvittavat edellytykset. Työntekijät totesivat, että pelikaanin opettaminen on ihmiselle haasteellista, sillä lintu oppii tärkeät taidot parvessaan olevilta linnuilta.

Upeissa maisemissa kuvattu video päättyy kuitenkin iloisesti, sillä Bigbird onnistuu lopulta nappaamaan kalan. Miehet hurrasivat onnessaan nähdessään pelikaanin saaliin. Bigbird osoitti olevansa askelta lähempänä maailmalle lähtemistä.