Raju Halloween-moka! Apteekkari jakoi mielialalääkkeitä karkkeina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Halloween-karkkien perässä kiertävät lapset saivat tänä vuonna makeistensa sekaan hieman toisenlaisen yllätyksen Kanadan Quebecissa. Paikallinen apteekkari päätyi nimittäin antamaan lapsille vahingossa karkkien sijaan mielialalääkkeitä.

Kaikki alkoi, kun yksi apteekin asiakkaista tiputti osan poikansa mielialalääkkeistä Quebec Cityssä sijaitsevan apteekin lattialle. Toinen asiakas huomasi tippuneet lääkkeet ja nosti ne kaupan tiskille karkkeja sisältäneen astian viereen. Uskomattoman huonona sattumana paikalla ollut työntekijä luuli lääkkeitä makeisiksi, ja laittoi ne karkkiastiaan.

CBC News -uutissivuston mukaan yhteensä seitsemän Quetiapine ja Divalproex -lääkepilleriä päätyi karamellien joukkoon ja sitä kautta karkki tai kepponen -kierroksella olleiden lasten mukaan. Viranomaisten mukaan lääkkeet kuitenkin onnistuttiin löytämään ennen kuin kukaan lapsista ehti syömään niitä.

Quatiapinea ja Divalproexia käytetään muun muassa kaksisuuntaisen mielialahäiriön, skitsofrenian ja muiden mielenterveyden ongelmien hoitoon. Ne saattavat aiheuttaa sivuoireina pahoinvointia, vapinaa ja joissain tapauksissa itsemurha-ajatuksia. Viranomaisten mukaan lääkkeiden syönnistä olisi kuitenkaan tuskin aiheutunut lapsille suurta vaaraa.