Kokkolaismies on varsinainen lintukuiskaaja – katso kuvat!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kokkolassa asuva Jani Ylikangas on ihastuttanut sosiaalisessa mediassa useilla upeilla kuvillaan, jotka ovat lähteneet vilkkaasti leviämään myös ulkomaisten medioiden keskuudessa. Varsinkin kuva lentävästä pöllöstä on kerännyt paljon huomiota osakseen, sillä pöllö on sukkulamaisessa asennossa kuin torpedo ja katsoo pää kääntyneenä suoraan kameraan hupaisan intensiivisesti.

Ylikangas liikkuu paljon luonnossa ja mies on kuvannut useita eri lintuja. Erästä pyytä mies on kuvannut tammikuusta lähtien, minkä vuoksi villi pyy on alkanut ystävystymään miehen kanssa. Ylikangas on julkaissut Facebook-sivuillaan hienon videon, jonka hän on kuvannut metsässä kohdatessaan pyyn. Pyy juoksee miehen luo nähdessään hänet ja tulee syömään puolukoita miehen kädestä.

Lintujen kuvaamisen ja ruokkimisen lisäksi Ylikangas myös auttaa niitä. Ylikangas hoitaa tällä hetkellä kaunista viirupöllöä, joka oli törmännyt autoon ja tuotu ohikulkijan toimesta miehen luo. Tällä hetkellä mies pyytääkin Kokkolan lähistöllä asuvia ystäviä tuomaan pöllölle ruoaksi jyrsijöitä jos niitä on tarttunut hiirenloukkuihin.

Mice be like "HELP!" #torpedoowl #owl #picoftheday #nature

Kuva, jonka Torpedo Owl (@torpedoowl) julkaisi

Pyyn lounasaika. Hazel Grouse lunchtime.

Pyy syö puolukoita kädestä. Hazel grouse eats lingonberries from my hand.

Posted by Jani Ylikangas on Sunday, October 18, 2015

Tämä upea viirupöllö (kuvassa vasemmalla) oli törmännyt autoon Jyväskyläntiellä. Onneksi Aku Kankaanpää sattui paikalle…

Posted by Jani Ylikangas on Wednesday, November 4, 2015